Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 25 juni 2017

Ingrid van Engelshoven (2eK) in Hoeksche Waard

D66-kamerlid Ingrid van Engelshoven bezocht op 24 juni de Hoeksche Waard voor een oriëntatie over het voorstel tot herindeling.  Zij sprak in Oud-Beijerland met de fractievoorzitters en het bestuur van D66 Hoeksche Waard.

Tijdens het gesprek onderschreef ze de noodzaak voor de verbetering van de bestuurskracht. De invloed van raadsleden is onder meer door de vele gemeenschappelijke regelingen verslechterd. Daarnaast  ontbreekt krachtig beleid in onder meer het sociale domein, infrastructuur en milieu/duurzaamheid.   Alle betrokken waren het met elkaar eens dat de eigenheid van dorpen en kernen geen enkel gevaar loopt bij een herindeling. De parlementariër was zichtbaar verheugd over de eenheid van alle D66-politici over de herindeling.
Naar verwachting behandelt de ministerraad binnenkort het herindelingsvoorstel, waarna het voor advies naar de Raad van State zal gaan.
Ook Monica den Boer was aanwezig.  Deze Hoeksche Waardse is de eerstvolgende op de D66-kandidatenlijst van de Tweede Kamer. Monica volgt de ontwikkelingen in de Hoeksche Waard nauwlettend. Mocht ze mogen toetreden tot de fractie dan is kennis over ons gebied in vertrouwde handen

.