Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 september 2017

Suze Groeneweg Campagne van start

“Het Suze Groeneweg Manifest”  heeft zijn beslag gekregen na de start van de Campagne op 16 september 2017.  Vertegenwoordigers van veel verschillende partijen in en buiten de Hoeksche Waard hebben tijdens een geanimeerd samenzijn in het Streekmuseum het startsignaal gegeven aan de Campagne.

Monica den Boer had zich flink verdiept in de betekenis en de werkwijze van de in Strijen geboren Suze Groeneweg. Tijdens een boeiende lezing werd onder meer helder dat deze eerste politica in de Tweede Kamer enorm onder druk moet hebben gestaan, toen zij als eerste vrouw het parlement betrad.  Bij falen zouden de 149 mannen mogelijk snel hun kritiek klaar hebben als een vrouw het toch niet zou waarmaken.
Monica ging ook in op haar eigen entree in de politiek en de Hoeksche Waardse politica vertelden in de paneldiscussie na afloop wie hun rolmodel is geweest die voor hun inspiratie heeft gezorgd.

Tekst van de lezing: LEZING SUZE GROENEWEG 16 SEPTEMBER 2017 MUSEUM HOEKSCHE WAARD (1)
Lees het hele manifest:  Het Suze Groeneweg Manifest