Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 juli 2018

Top tien kandidaat raadsleden

Nadat D66 eerder Miranda den Tuinder uit Klaaswaal als lijsttrekker aanstelde, hebben de leden van deze partij nu een sterke kandidatenlijst opgesteld. De kieslijst telt veel ervaren politici die er voor gaan om hun kennis ook in de nieuwe gemeente in te brengen. Op plaats 2 en 3 staan Eline Rood en Maurice Pahladsingh uit Oud-Beijerland.  Vervolgens staan ook Jeffrey Quartel uit Numansdorp en Coen Raijer uit Puttershoek in de top tien.

Lijsttrekker Miranda prijst zich gelukkig met deze top tien op de kieslijst. “Onze leden in Hoeksche Waard hebben op basis van de persoonlijke campagne die de kandidaten gevoerd hebben de afgelopen week hun keuze gemaakt via een internetstemming. Ik stel vast dat ik een lijst van hoge kwaliteit mag aanvoeren. De brede kennis in de topgroep zal er voor zorgen dat de later uit de fractie te kiezen fractievoorzitter met een deskundig team aan de slag kan. Bijzonder is de “girlpower” met 2 vrouwen boven aan.”
Bij D66 hebben de leden het laatste woord met betrekking tot de samenstelling van de lijst. De 15 kandidaten die zich voor de eerste tranche meldden zijn door een lijstadviescommissie in een advieslijst op volgorde gezet. De leden  kregen vervolgens de gelegenheid zelf een volgorde voor de lijst aan te geven via een internetstemming.
Daar is door 52,9% van de leden gebruik gemaakt en die hebben vervolgens de advieslijst overgenomen of aangepast. In elk geval leverde dat flink wat verschuivingen op.

De top tien van de Democraten 66 ziet er als volgt uit:

  1. Miranda de Tuinder (lijsttrekker)
  2. Eline Rood
  3. Maurice Pahladsingh
  4. Pim Booman
  5. Frits Poutsma
  6. Jeffrey Quartel
  7. Coen Raijer
  8. Inge Engels
  9. Eugene Diederiks
  10. Hans Engels