Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 november 2018

Lijsttrekker Miranda den Tuinder opende regiocongres D66 Zuid-Holland

Welkom in de Hoeksche Waard!

Een gebied van 324km2, 60 polders en bijna 86.000 inwoners met een geschiedenis van landarbeiders en ambachtsheren en de geboortegrond van Suze Groeneweg.

Ik ben er heel erg trots op om jullie juist op dit moment hier te mogen verwelkomen.

Wij staan –letterlijk- op een keerpunt in onze geschiedenis. Een gemeentelijke eenwording heeft hier de afgelopen decennia de politieke agenda bepaald.

D66 heeft zich daar al meer dan 20 jaar hard voor gemaakt. We mogen met elkaar trots zijn op het resultaat wat we hierin samen hebben neergezet.

Er zijn twee mensen die ik speciaal wil bedanken. Ria Oosterop en Monica den Boer, omdat zij ons op cruciale momenten gesteund hebben in de provincie en de tweede kamer. Mede dankzij hen kan ik nu kan zeggen dat wij over 7 weken de gemeente Hoeksche Waard zijn.

Twee prominente D66’ers van het eerste uur zijn daar niet meer bij. Zij zijn ons in het afgelopen jaar helaas ontvallen. Ik wilde ze toch graag even genoemd hebben vandaag: Henk Krol en Johan Stokman hadden dit moment ook graag meegemaakt. Ik weet zeker dat ze trots op ons zouden zijn.

Natuurlijk is die eenwording niet het enige thema wat onze agenda bepaalt. Thema’s als mobiliteit en duurzaamheid en cultuur vragen ook hier, juist hier onze aandacht. We gaan het er vandaag nog uitgebreid over hebben in de paneldiscussie over mobiliteit.

U bent vandaag te gast hier in het Rabobank gebouw in Heinenoord, maar de Hoeksche Waard heeft nog veel meer moois te bieden wat ik u graag zou willen laten zien. We hebben hier prachtige natuur, interessante musea en heel veel inspirerende mensen die zorgen voor reuring en eigenheid. Dus kom vooral nog een keer terug samen met uw gezin of geliefde.

Voor nu wens ik u een inspirerend vervolg van dit regiocongres.