Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 10 december 2018

Coalitie van tegenstanders gemeente

Er zijn vier partijen met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie. Informateur Sjaak van der Tak praat met CDA (verkiezingswinnaar), Lokalen Hoeksche Waard (de grootste verliezer), SGP en CU voor de vorming van een coalitie (samen 22 zetels van de 37).
Opvallend is dat de drie grootste partijen van deze coalitie tot op het bot verdeeld waren over de herindeling. Natuurlijk moet een coalitie bestaan uit een meerderheid van de raad, maar die meerderheid had ook op een andere wijze tot stand kunnen komen. Men heeft voor ogen voor eind van het jaar een coalitie te vormen met 4,? wethouders. Deze christelijk-lokale coalitie zal best wel de eigen belangen goed kunnen realiseren.
In onze nieuwe gemeente zou het beter zijn om een bredere coalitie te vormen om samen te werken aan het herwinnen van vertrouwen binnen sommige partijen en de politiek in het algemeen bij de inwoners.  Het vaststellen van de hoofdlijnen voor de nieuwe organisatie van het eiland  is straks mogelijk in handen van de grootste tegenstanders van één Hoeksche Waard.