Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Burgertop Oud-Beijerland

Donderdag 19 april 2018

D66 Oud-Beijerland (OBL) organiseert op donderdag 19 april een burgertop! Op deze avond worden vier thema’s aangekaart die momenteel actueel zijn voor Oud-Beijerland, maar zeker ook voor andere gemeenten. Iedereen die hierover mee wil praten ...

D66 Oud-Beijerland (OBL) organiseert op donderdag 19 april een burgertop! Op deze avond worden vier thema’s aangekaart die momenteel actueel zijn voor Oud-Beijerland, maar zeker ook voor andere gemeenten. Iedereen die hierover mee wil praten is van harte welkom.

Tijdens de burgertop zal de fractie van D66 OBL in groepjes de volgende thema’s bespreken:

Herindeling HW; na jarenlange discussie lijkt het dan eindelijk zover te zijn. De gemeenten op de Hoeksche Waard (HW) fuseren per 1 januari 2019 tot de gemeente Hoeksche Waard. Wat voor kansen biedt dit voor de HW?

Woningbouw/tiny houses; Oud-Beijerland, maar in feite de hele Hoeksche Waard, vergrijst. Veel jongeren trekken weg, doordat hier onvoldoende betaalbare starterswoningen aanwezig zijn. Wat voor mogelijkheden zijn er om hier verandering in aan te brengen?

Het Oude Raadhuis; de gemeente wil de bibliotheek verhuizen naar het oude raadhuis. Daarvoor is echter een ingrijpende verbouwing noodzakelijk én daarnaast zal er dan geen plek meer zijn voor de Historische Vereniging, het Museum Oude Raadhuis en voor kunstenaars om te exposeren. Maakt u zich daar ook zorgen om?

Theater aan het Water; de HW telt zo’n 85.000 inwoners. Een culturele voorziening zoals een theater, muziekpodium of bioscoop, ontbreekt. Om jonge gezinnen aan te trekken of te behouden is zo’n voorziening van groot belang. Draagvlak onder ge-enquêteerde inwoners (1500) is er al. Wat moet er gebeuren om dit te kunnen realiseren?

19 april

20.00 uur

volgt